Hackathon #10 But AI am an artist!

Op 20 en 21 februari 2020 verkennen het VPRO Medialab en Forum Groningen samen de creatieve kracht van Artificial Intelligence. Zou AI een videoclip kunnen maken?

In deze 10e hackathon van VPRO Medialab focussen we op AI. De context: voor het AI Songfestival is olv VPRO Medialab een typisch Nederlands Eurovisie Songfestival-nummer in de maak. Dit keer alleen niet door mensen gecomponeerd, maar door AI. En dit AI-nummer heeft natuurlijk ook AI-visuals nodig! In deze hackathon gaan deelnemers in multidisciplinaire teams de uitdaging aan om in twee dagen een concept voor een videoclip bij dit Songfestival-lied te maken, met behulp van AI. Als basis is een dataset van oer-Hollands filmmateriaal uit het Open Beelden-archief beschikbaar, waarop de teams technieken als gegenereerde animatie, deep fake of beeldherkenning los kunnen laten.

Aan het eind van twee dagen worden de video-concepten gepitcht en beoordeeld door een professionele jury tijdens de publiek toegankelijke Open Demo’s.

Prijs

Het winnende team maakt kans om in samenwerking met VPRO Medialab de echte videoclip van het Nederlandse AI Songfestival-nummer te produceren.